Energielabel De Veenhoop

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in De Veenhoop? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont gerichte verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in De Veenhoop verplicht. Op deze pagina communiceren wij actuele informatie over het checken en aanvragen van het label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in De Veenhoop die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €120,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Veenhoop

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in De Veenhoop moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9215) om een erkend deskundige in De Veenhoop te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde details van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in De Veenhoop rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het label met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €185,00 & €355,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige De Veenhoop. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen en Drachten-Azeven. De uiteindelijke kosten kunnen berekend worden d.m.v. verschillende factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, villa, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Kosten
Studio/Appartement60 m2€ 184,00
Rijtjeshuis110 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 280,00
Villa175 m2€ 358,00
Actuele kosten woninglabel De Veenhoop.

Energieadviseurs in De Veenhoop vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel De Veenhoop. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database tref je bekwame adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Verplichting energielabel.

Noot: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning De Veenhoop

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan veel subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in De Veenhoop kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1973 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1969 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1941Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een lekker warm huis. Waar je moet starten heeft te maken met de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieInvesteringGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €51001090 m3€730
Vloerisolatie€1600 – €3000240 m3€161
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250780 m3€523
HR++ glas€1900 – €2550495 m3€331,65
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4100 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-de-veenhoop-9215

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) en kan oplopen tot F of G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in De Veenhoop bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Smallingerland).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €430,00. De totale kostprijs hangt af van type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Veenhoop is het voordeligst te realiseren door vele energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (9215) en huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis De Veenhoop opvragen.

Plaats een reactie