Energielabel Baaiduinen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Baaiduinen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en toont concrete suggesties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Baaiduinen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Baaiduinen die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €120,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Baaiduinen

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze specialist komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Baaiduinen moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8884) om een erkend deskundige in Baaiduinen te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Baaiduinen berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 & €395,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Baaiduinen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Kaard, Hee, West-Terschelling, Midlum en Wijnaldum. De definitieve tarieven hangen af van een aantal zaken.

 1. Soort woning (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTarieven
Studio/Appartement65 m2€ 185,00
Rijtjeshuis120 m2€ 209,00
2-onder-1-kap140 m2€ 278,00
Villa185 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Baaiduinen.

Bevoegde energieadviseurs in Baaiduinen vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Baaiduinen. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel opvragen.

Noot: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Baaiduinen

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Baaiduinen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1965 – 1976Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van meer wooncomfort. Waar je moet beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5700870 m3€644
Vloerisolatie€2000 – €3600415 m3€307
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500725 m3€537
HR++ glas€1650 – €2950515 m3€381,1
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-baaiduinen-8884

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over D energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en loopt op tot F / G (vervuilend).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Baaiduinen bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Terschelling).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman inspecteert de bouwperiode, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €110,00 & €360,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Baaiduinen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door vele adviesbedrijven te vergelijken die actief zijn rondom de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (8884) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Baaiduinen opvragen.

Plaats een reactie