Energielabel Kinnum

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kinnum? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Kinnum verplicht. Op dit informatieplatform vind je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Kinnum die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €175,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kinnum

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-vakman komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Kinnum regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8885) om een erkend deskundige in Kinnum te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Kinnum komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €170,00 & €435,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Kinnum. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling en Midlum. De totale tarieven worden berekend middels verschillende onderdelen.

 1. Het type huis (vrijstaand, appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement65 m2€ 160,00
Rijtjeswoning120 m2€ 218,00
Hoekwoning145 m2€ 271,00
Vrijstaand180 m2€ 367,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kinnum.

Deskundige energieadviseurs in Kinnum vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Kinnum. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin kom je in contact met erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor huizen.

Let op: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Kinnum

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Extra comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Kinnum kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1951 – 1969Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1932Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder doorzoek je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieKostenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3100 – €6000875 m3€560
Vloerisolatie€1600 – €3600420 m3€269
Spouwmuurisolatie€1150 – €2450730 m3€467
HR++ glas€1900 – €2600520 m3€332,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-kinnum-8885

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over E energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) tot en met F / G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Kinnum vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een adviseur zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Terschelling).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De inspecteur controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als soort glas, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €170,00 – €410,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kinnum kan je doen door verschillende energieadviseur onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (8885) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Kinnum opvragen.

Plaats een reactie