Energielabel Voorhout

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Voorhout? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Voorhout verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je actuele info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Voorhout die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €180,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Voorhout

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Voorhout kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (2216) om een erkend deskundige in Voorhout te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je de belangrijke informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Voorhout bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van de energie index met een toelichting en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 en €450,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Voorhout. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek en Kaag. De geschatte prijzen wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonruimte (m2)Kostprijs
Appartement55 m2€ 182,00
Rijtjeshuis120 m2€ 216,00
2-onder-1-kap160 m2€ 285,00
Vrijstaand175 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Voorhout.

Erkend deskundige in Voorhout vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Voorhout. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar kom je in contact met deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Voorhout

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Voorhout is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 2000Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1976 – 1982Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1966 – 1974Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1933Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangenaam warm huis. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3200 – €52001055 m3€717
Vloerisolatie€2000 – €3200305 m3€207
Spouwmuurisolatie€1200 – €2000910 m3€619
HR++ glas€2000 – €2800530 m3€360,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-voorhout-2216

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, hotels, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en loopt op tot G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Voorhout uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Teylingen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €175,00 en €435,00. De investering wordt bepaald door de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Voorhout kun jij het beste doen door veel adviesbedrijven te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (2216) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Voorhout opvragen.

Plaats een reactie