Energielabel Boschoord

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Boschoord? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Boschoord verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je aanvullende info over hoe je het certificaat aanvraagt. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Boschoord die jouw hele huis bekijkt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €165,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Boschoord

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Boschoord moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (8387) om een erkend deskundige in Boschoord te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Boschoord rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het label met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 & €375,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Boschoord. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek, Frederiksoord en Vledder. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels meerdere zaken.

 1. Het type huis (appartement, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteKosten
Appartement80 m2€ 169,00
Rijtjeshuis130 m2€ 220,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 277,00
Vrijstaand180 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Boschoord.

Officiële energieadviseurs in Boschoord vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Boschoord. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin doorzoek je bekwame experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over EPC (energieprestatiecertificaat).

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Boschoord

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Boschoord kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1983 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1974Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1931Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna doorzoek je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3600 – €5500905 m3€624
Vloerisolatie€1000 – €3500235 m3€162
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300970 m3€669
HR++ glas€1550 – €2500410 m3€282,9
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezonde leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-boschoord-8387

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, winkelcentra, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Online energielabel aanvragen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot de slechtste label F/G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Boschoord thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Westerveld).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €105,00 en €380,00. De definitieve prijs hangt af van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Boschoord kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei energiedeskundigen te gaan vergelijken die opereren in en rondom de provincie Drenthe.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (8387) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Boschoord opvragen.

Plaats een reactie