Energielabel Nijetrijne

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijetrijne? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nijetrijne verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Nijetrijne die jouw huis komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijetrijne

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand check je hoe jij het voordelig energielabel in Nijetrijne aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8481) om een erkend deskundige in Nijetrijne te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Nijetrijne komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €150,00 en €445,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nijetrijne. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard en Nijeholtpade. De offerte kosten hangen af van verscheidene aspecten.

 1. Het soort huis (appartement, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisGroottePrijzen
Appartementje80 m2€ 167,00
Rijtjeswoning130 m2€ 208,00
Geschakelde woning155 m2€ 276,00
Villa185 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Nijetrijne.

Gecertificeerde energieadviseurs in Nijetrijne vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nijetrijne. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel lening.

Let op: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nijetrijne

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Nijetrijne kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2004Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1975 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1974Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1970Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1926Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder vind je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €5700825 m3€561
Vloerisolatie€1600 – €3800360 m3€245
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400725 m3€493
HR++ glas€1600 – €2750520 m3€353,6
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-nijetrijne-8481

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, horeca, en publieke panden zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over A energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat door tot label G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Nijetrijne uitnodigen. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze vakman komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Weststellingwerf).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van de woning, het soort woning, woonoppervlakte en overige onderdelen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €155,00 & €440,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijetrijne kan je goedkoper doen door verschillende leveranciers te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8481) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Nijetrijne opvragen.

Plaats een reactie