Energielabel Zandhuizen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zandhuizen? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit label vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Zandhuizen verplicht. Op ons energielabel-platform tref je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Vroeger kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Zandhuizen die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €105,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zandhuizen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Zandhuizen regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8389) om een erkend deskundige in Zandhuizen te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Kies een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke informatie van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Zandhuizen stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van de energie index met daarin uitleg en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €105,00 en €395,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zandhuizen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Oosterstreek, Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord en Nijensleek. De geschatte prijzen wordt bepaald door verscheidene variabelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningM2 woonoppervlakteTarieven
Klein appartement65 m2€ 184,00
Rijtjeshuis120 m2€ 211,00
Hoekwoning150 m2€ 284,00
Vrijstaand190 m2€ 354,00
Prijzen woninglabel Zandhuizen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Zandhuizen vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Zandhuizen. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Zandhuizen

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt interessante subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Zandhuizen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2004Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1940Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Type isolatiePrijsGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €5000915 m3€650
Vloerisolatie€1600 – €3200245 m3€174
Spouwmuurisolatie€1450 – €2150980 m3€696
HR++ glas€1750 – €2700420 m3€298,2
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-zandhuizen-8389

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot F en G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Zandhuizen thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De specialist zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Weststellingwerf).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een vakman onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €110,00 & €405,00. De totale kostprijs ligt aan het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zandhuizen kun jij het beste doen door een aantal aanbieders te benaderen die werkzaam zijn in en rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor ga je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8389) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Zandhuizen opvragen.

Plaats een reactie