Energielabel Schelluinen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schelluinen? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont handige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Schelluinen verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Schelluinen die de woning inspecteert en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €115,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schelluinen

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Schelluinen kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (4209) om een erkend deskundige in Schelluinen te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Schelluinen berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €165,00 & €435,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Schelluinen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Buurmalsen, Tricht, Meteren, Geldermalsen en Est. De geschatte prijzen hangen af van verschillende factoren.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisAantal m2Prijsindicatie
Klein appartement60 m2€ 175,00
Rijtjeswoning130 m2€ 218,00
Geschakelde woning140 m2€ 279,00
Villa190 m2€ 362,00
Actuele kosten woninglabel Schelluinen.

Deskundige energieadviseurs in Schelluinen vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Schelluinen. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met bevoegde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Bouwkundige keuring.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schelluinen

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Schelluinen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1999 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2003Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1977Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1965Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1927Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema check je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3200 – €57001150 m3€759
Vloerisolatie€1200 – €3200415 m3€274
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150795 m3€525
HR++ glas€1650 – €2850335 m3€221,1
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-schelluinen-4209

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, retailpanden, en publieke gebouwen zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel lening.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Schelluinen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Molenlanden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €130,00 – €445,00. De prijsindicatie wordt bepaald door type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schelluinen kan je doen door lokale leveranciers te contacteren die werkzaam zijn binnen de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor check je energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (4209) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Schelluinen opvragen.

Plaats een reactie